Megnézem
Tenda
Érdekel
Koobe
Megnézem
t-dagger
Megnézem
Főoldal

Hírek

2020-03-30

Amazon Kindle, az e-book olvasók vezető márkája


# amazonkindle ebookolvasó amazonolvasó amazonebook ekönyv ekönyvolvasó kindle

 

A céget 1994-ben alapította Jeff Bezos saját garázsában. Kezdetben vállalkozása online könyvesboltként indult, de a siker csak később jött, 2001-ben, amikor is a cég bevétele elérte az egymilliárd dollárt. Bezos céltudatosan választotta cégének márkanevét, hogy előre kerüljön az ábécésorrendben. Érdekesség még, hogy a logóban a sárga nyíl arra utalt, hogy online boltjából A-tól Z-ig minden terméket kiszállítanak.

A 2000-es évek után cége már nem csak internetes kereskedelemmel foglalkozott, hanem betörtek az e-book olvasók és a felhő alapú számítástechnika piacára is.

Az első e-book olvasót 2007. novemberében adta ki az Amazon, Kindle névvel, ami azóta már a nyolcadik generációnál tart. Jelenleg a világ vezető e-book gyártó cége, mely prémium minőségű termékivel látja el a piacot. Mondhatjuk azt is, hogy az Amazon az e-bookok Apple-je.

A kezdeti olvasók még nagyon egyszerűen működtek, csak egy színben voltak elérhetőek, súlyra sem voltak épp a legkönnyebbek és az akkumulátoraik sem bírták hosszabb ideig.

Az első áttörés 2011-ben volt a Kindle Fire termékkel, amely már 8 GB memóriával rendelkezett és akár 8 órát is képes volt üzemelni offline módban.

2011-től két típusát különböztetjük meg, a Kindle és a Kindle Paperwhite-ot. Előző típus gyengébb társához képest, a kijelző felbontása is kisebb, ellenben a Paperwhite már olyan háttérvilágítást kapott, ami egyáltalán nem bántja a szemet az éjszakai olvasás során.

Jelenleg a piacon vezető márkaként szerepel, 2018-ban az Kindle Paperwhite vezette az e-book olvasók listáját. Ezt nem csak a kiváló kijelzőjének köszönheti, hanem alacsony fogyasztásának is. 2009-ben kezdtek el először e-link carta technológiát használni a kijelzőkben, melynek bevezetésével sikerült a fogyasztást drasztikusan lecsökkenteni, és az évek alatt ez a tulajdonsága a Kindle-nek egyre csak javult.

A 2018-as változatában már 5 LED lámpát helyeztek el, több betűtípus érhető el, és 14 fokozatban módosítható a szöveg mérete. File támogatást tekintve ez a termék sem túl kiemelkedő, hiszen a cégnek érdeke, hogy az általa megvásárlásra kínált elektronikus könyveket vásárolja meg a felhasználó. A megszokott AWZ3/AWZ mellett a PDF, a..MOBI, a .PRC, .TXT, a .HTML, a .DOC és a .DOCX kiterjesztésű anyagokkal is boldogul. Adott esetben képeket is lehet vele nézegetni, JPG,.PNG és .GIF formátumban, de ezek kizárólag csak monokrómban látszódnak.

A készülék már automatikus fényérzékelővel rendelkezik, így mindig a legideálisabb fényerőt állítja be az olvasáshoz, de lehetőség van a manuális beállításra is. 4, 8, vagy 32 GB belső memóriával is elérhető (4 GB több mint 2000 könyv tárolására elengedő). Az akkumulátorát tekintve is igen erős, a készülék napi fél-1 órás használata mellet akár 8 hétig is kibírja egy feltöltéssel.

A 32 GB-os modell pedig már vízálló, így a fürdőkádban is bátran használhatjuk, illetve az új fejlesztésű kijelző még fehérebb és természetesebb olvashatóságot kínál, ami nagyobb kontrasztarányt és jobb olvashatóságot biztosít. Ha ez még nem lenne elég, ebben a modellben már a hangos könyv funkció is elérhető, bár egyelőre még csak angol nyelven.

Összességében elmondható, hogy az Amazon igen jó minőségű olvasókat gyárt, és széles termékpalettával rendelkezik, de aki egy drágább darabot szeretne beszerezni, annak mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia. Cserébe viszont garantált a minőség és az olvasási élmény.

Elérhetőségeink


IT Market Kft.

Személyes csomagátvételi pont: MG Records lemezbolt

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 31.

Nyitvatartás: H-P 11 - 19 óráig
                       Szo 10 - 14 óráig

Székhely: 1044 Budapest, Megyeri út 53.

Telephely: 1047 Budapest, Károlyi István utca 10.

Adószám: 14474606-2-41

Cégjegyzék szám: 01-09-989782

Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 9-17 óra között elérhető
 
+36 70 625 3985
 
info@iway.hu


 
 


 

Cofidis áruhitel