Megnézem
Tenda
Érdekel
Koobe
Megnézem
t-dagger
Megnézem
Főoldal

Hírek

2020-02-21

Digitális könyvek a XXI. században


amazon kindle ebookolvasó amazon olvasó amazon ebook ekönyv ekönyv olvasó kindle koobe kobo koobe olvasó


 

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend az e-book olvasó, hiszen praktikus, kevés helyet igényel, alig van súlya és rengeteg könyvet tárolhatunk benne.

A könyvnyomtatást először Kínában találták fel még a 9. században, de ez még elég kezdetleges eljárással készült. Magyarországon csak 1473-ban jelent meg az első nyomtatott könyv, a Chronica Hungarorum (A magyarok krónikája). Ezt a könyvet még címlap nélkül nyomtatták és kezdőbetűiket kézzel festették.

Az évszázadok során rengeteget fejlődött a nyomdaipar, kialakult a képillusztráció, megjelentek új betűtípusok, és a színes könyv borítok.

Minden könyvrajongó számára ismerős a semmi máshoz nem hasonlítható új könyv illata, a lapok ropogása, a könyvesboltok elragadó varázslata. Valljuk be, imádunk könyvesboltokba járni. Nem is feltétlenül vásárolunk új könyvet, de végigsétálva a sorok között egy rövid időre meseországba kerülünk.

 

De vajon végig gondoltuk e már valaha, hogy a rengeteg papírhoz, amit nap mint nap felhasználunk, hány fát vágnak ki? A mostani generáció már próbál környezettudatosabban élni, szelektíven gyűjteni, és rengeteg cég rálépett a digitalizáció útjára.

Így történt ez az e-book olvasó megalkotásával is, melyet 1998-ban dobtak piacra. Ezek még ECD technológiával készültek, beépített fényforrással, de a helytelen beállítás és kezdeti technológia miatt meglehetősen kellemetlen volt hosszabb szöveget olvasni.

A technika folyamatos fejlődésének köszönhetően a gyártók egyre jobb termékeket dobtak a piacra, a korábbi háttérvilágítás helyett a mai e-bookokban már e-tintás megoldást használnak, ami nem károsítja a szemet, és olvasáskor olyan érzetet biztosít, mintha hagyományos könyvet olvasnánk.

Emellett léteznek már vízálló termékek is, mint például az Amazon Kindle Paperwhite 4, ami 2014-ben az e-könyvolvasók  piacát toronymagasan vezette. Meleg fényt kibocsátó olvasókból is akad bőven a piacon, ilyen például a Koobe Clara, mely kevésbé terheli szemünket az esti olvasás alkalmával.

Most hétvégén az iway.hu webáruházunkban e-book akció lesz, az akcióban résztvevő termékek vásárlása esetén egy fekete Bekool tokot adunk ajándékba. Érdemes körülnézni termékeink között, mert rengeteg olvasó közül lehet válogatni megfizethető áron.

Elérhetőségeink


IT Market Kft.

Személyes csomagátvételi pont: MG Records lemezbolt

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 31.

Nyitvatartás: H-P 11 - 19 óráig
                       Szo 10 - 14 óráig

Székhely: 1044 Budapest, Megyeri út 53.

Telephely: 1047 Budapest, Károlyi István utca 10.

Adószám: 14474606-2-41

Cégjegyzék szám: 01-09-989782

Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 9-17 óra között elérhető
 
+36 70 625 3985
 
info@iway.hu


 
 


 

Cofidis áruhitel