Megnézem
Tenda
Érdekel
Koobe
Megnézem
t-dagger
Megnézem
Főoldal

Hírek

2022-01-25

Google Home - OkosOtthon

# GoogleHome # okosotthon # okoseszköz # okoshangszóró # okostermosztát # okoskamera # okoscsengő


Te is szeretnél OkosOtthont? - Válaszd a Google termékeit!

Élettered nagy mértékben megváltozik, ha okosotthonod van. Egy modern, korszerű térré alakul át lakásod és mindennapjaidat könnyebbé teheted, ha az okoseszközöket használod.
Nem is húznánk az időd, máris eláruljuk mire, illetve mikre van szükséged az okosotthonod kialakításához!
Mobiltelefonra - természetesen okostelefonra, de manapság már kinek nincs?! -, Wifire és példának okáért valamelyik Google Home termékre!
 

Mára már több Google Home termék napvilágot látott. Hamarosan bemutatjuk őket, azonban előbb essen szó röviden arról, hogy mi is az a Google Home?

A Google Home egy olyan okoseszköz, amely hangutasításokkal (is) vezérelhető, egy intelligens hangszóró, amelyet a Google Asszisztens tölt meg élettel. Képes a lakás elemeinek összehangolására, felügyeli az automatizált egységek működését, számos kényelmi és szórakoztató szolgáltatást tartogat.

A Google Asszisztens egy mesterséges intelligencia, aminek tudása folyamatosan bővül, igazodik a tulajdonosához, vagy tulajdonosaihoz.

Parancsszavakkal kommunikálhatsz vele, kérdéseket tehetsz fel neki, melyeket a Google kereső segítségével megválaszol. Például, ha kíváncsi vagy, mikor jött létre az iWay, kérésedre megkeresi és választ ad, persze hosszasan nem társaloghatsz vele.
Az Asszisztenssel egyelőre még nincs lehetőség magyarul kommunikálni, azonban a tolmács mód (Interpreter Mode) támogatja a magyar nyelvet. Ez a funkció úgy működik, hogy elmondod a mondatot, majd megtörténik a fordítás és ugyanígy visszafele. A Google Asszisztens által támogatott nyelveket a Google hivatalos támogatási oldalán megtalálhatod. (Link)

Lejátszhatod kedvenc zenédet a segítségével, úgy, hogy azt ki sem kell keresned a lejátszási listádból és kezedben sem kell tartanod hozzá a mobilodat.

Elérheted és módosíthatod az összes Google szolgáltatást, levelezéseidet, naptárbejegyzéseidet vagy akár a kereséseidet is. Sőt, irányíthatod vele az összes kompatibilis okoseszközödet szintén hangutasítások révén, illetve távoli hozzáféréssel mobiltelefonodról is!

Szabályozhatod a lakásodban használt elektronikai eszközöket, ha például Tenda SP konnektorokat használsz.
Itt megragadnánk az alkalmat, hogy bejelentsük, megérkezett webáruházunkba a legújabb Tenda SP9 okoskonnektor, amely már fogyasztásméréssel is bír! Sőt, kettes csomagban is elérhető! (kattints ide) Az okoskonnektorokról egy korábbi blogbejegyzésünkben (itt) olvashatsz bővebben.

 

No, de térjünk vissza cikkünk főhősére, a Google Homera!

Maga a termék (legyen szó bármelyik Google Home eszközről) egy designos kis ékszere lehet otthonodnak, hiszen kinézetük nagyon egyszerű, minimalista stílusú, szolid és letisztult.
Több színben is elérhetőek, azondban egyik sem harsány, inkább pasztell árnyalatokban jelennek meg.
Látható gombok nem rondítják az összképet, a készülékeken pár pötty LED világít, ami jelzi a működését. A termék felső részén pedig érintőpanel található, amely magába az eszközbe van beépítve.

 

Hogyan is működik? - Mint a karikacsapás!

Elegendő kimondanod: „Hey Google” és már várja is a kívánságodat!

Habár nem csak hangutasítással vezérelhető. A működtetése függ az adott szituációtól, így rád bízzuk, hogy épp hogyan kezeled. Lehet, hogy olyan funkciót szeretnél alkalmazni, ami a fentebb említett érintőpanel segítségével is elérhető, vagy épp nem vagy az eszköz hatótávolságán belül és a telefonodról vagy számítógépedről szeretnél utasítást adni a társalkalmazás használatával.
A Google Home legnagyobb előnye, hogy egyes versenytársaival ellentétben rendelkezik Google-integrációval, azaz az összes szoftveres szolgáltatás, mint a Gmail, a YouTube, a Térkép vagy a Naptárfunkció is elérhető vele, illetve rajta keresztül.
Ezzel a kis kütyüvel, mint ahogy már említettük, egyszerre rengeteg eszköz felett átvehetjük az irányítást! Felsorolni is nehéz a sok kiegészítőt, amelyeket csatlakoztathatunk.

Néhányat mégis kiemelnénk:
 
Egy kis érdekesség: A Google Nest Learning termosztát használatával a Google becslései szerint 2011 óta több, mint 39 milliárd kWh energiát takarítottak meg az otthonok világszerte!
 
 

Pár szóban a termékekről

Az okoshangszóró széria első terméke a Google Home volt, amely zenehallgatásra nem feltétlenül volt a legjobb választás, inkább a Google Asszisztenssel való kommunikációban volt kiemelkedő, ugyanis a beszéd tisztasága egyáltalán nem rossz.
Míg a Google Home egy nagyobb méretű pohárra hasonlított, úgy utódja, a Google Home Mini már egy kisebb változatban- egy tenyérnyi méretű kavicshoz hasonlíthatnánk-, tudja azokat nyújtani, mint a Google Home.
A Google Home Mini testvére is megérkezett, a Google Nest Mini névre hallgat.
A Nest Minit már a falra is felszerelheted, nincs szükség speciális fali konzolra hozzá, mivel a „hátára” kapott kis fülecske segítségével felakasztható. Továbbá ennek a terméknek már lényegesen jobb hangminősége van, mint elődjeinek. A hangot 360 fokban tudja kibocsátani.
Plusz pont jár azért is, mert mindegyik Nest Mini felső része 100%-ban újrahasznosított anyagból készül!
 
Kínálatunkban megtalálható a Google Nest Audio (fehér és grafitszürke változatban), amely nagyobb élményt nyújt, mint a Nest Mini! Méretében hasonló, mint az eredeti Google Home, azonban nem henger alakú, hanem laposabb, hajaz a Mini formára.
Hangminőségben is sokat javult az eszköz, 75%-kal hangosabb, mint a Home, a mélyhangot 50%-kal növelték így bátran ajánljuk zenehallgatáshoz is!

 

Az itt felsorolt termékek az Asszisztens segítségével kommunikálnak.
 
A termékekről bővebb információt és még több okoseszközt a gyártói oldalon találsz.
 
Válaszd akármelyik Google Home eszközt, nem fogsz csalódni!

 
 

Elérhetőségeink


IT Market Kft.

Személyes csomagátvételi pont: MG Records lemezbolt

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 31.

Nyitvatartás: H-P 11 - 19 óráig
                       Szo 10 - 14 óráig

Székhely: 1044 Budapest, Megyeri út 53.

Telephely: 1047 Budapest, Károlyi István utca 10.

Adószám: 14474606-2-41

Cégjegyzék szám: 01-09-989782

Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 9-17 óra között elérhető
 
+36 70 625 3985
 
info@iway.hu


 
 


 

Cofidis áruhitel