Megnézem
Tenda
Érdekel
Koobe
Megnézem
t-dagger
Megnézem
Főoldal

Hírek

2020-03-20

Nagyobb lefedettség és maximális internetsebesség otthonunkban


router otthonirouter routerotthonra tenda tendarouter otthonihálózat
 

Laikusként az ember sokszor elveszik a számítástechnika világában. Manapság már rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre, de nem féltétlenül a legdrágábbra, vagy a legerősebbre van szükségünk.

A megnövekedett otthoni munkavégzéshez és tanuláshoz már nem elég az internet szolgáltatónk által biztosított egyszerű modem, hisz ezek sok esetben nem képesek biztosítani azt a sávszélességet, amire előfizettünk. Ha egyszerre szeretnénk több eszközt is wifi hálózaton működtetni, gyakorta megesik, hogy szakadozik a videó, vagy épp több perces várakozás után jelenik csak meg a kívánt oldal.

Ilyen esetekben célszerű elgondolkodni, hogy milyen hálózati készülékkel tudnánk időt és bosszúságot megspórolni.

Az elmúlt években nemcsak az internet ellátottsága, hanem annak sebessége is dinamikusan nőt. A piacon jelenleg sok márka van jelen, de az otthoni és kis irodai környezetre célszerű egy egyszerűen, de biztonságosan használható gyártó termékei közül választanunk. Ilyen gyártó a Tenda is, melynek termékei használata és az általuk nyújtott biztonság minden ilyen szintű alkalmazásra tökéletes megoldást nyújt.

 

Az eszköz választás szempontjai:

Az első és legfontosabb támpont az internetünk sebessége. Ha az előfizetet csomagunk nem éri el a 100 Mbps sebességet, akkor elegendő egy általános router is, mint például a Tenda AC5 vagy Tenda AC6. Ezek az eszközök biztosítják a teljes sebesség elérését, akadozás mentesen jelenítik meg a 4K HD videókat és online játékokat is, illetve egyszerre több eszköz felcsatlakozását is biztosítják.

Ha ennél nagyobb internetcsomaggal rendelkezünk, mindenképp ajánlott már a gigabites sebességű router, hogy maximális biztonságot és gyorsaságot érjünk el. Ezek a termékek ugyanis már 1000Mbps sebességet is képesek kiszolgálni (egy átlagos otthonban körülbelül 500Mbps internetelérés van).

A második támpont viszont lakóhelyünk mérete. Amíg egy 40-80 nm2-es területet könnyedén lefed egy gigabites eszköz, addig egy nagyobb családi házban már lesznek olyan eldugott területek, ahová nem ér el a wifi jel. Erre kiváló megoldás a MESH wifi, mely egyedi technológiájának köszönhetően több wifis csomópontot hoz létre, így eszközünk mindig a hozzá legközelebb eső, legerősebb jelet továbbító mesh végponton keresztül fog kommunikálni a központi egységgel.

Minimum két mesh hálózati eszközt célszerű otthonunkban elhelyezni a zavartalan internetezés érdekében, de természetesen az erősebb és gyorsabb wifi elérésért célszerű többet beüzemelni. A Tenda MW5s készüléke pont erre a célra lett tervezve. Akár 300 nm-t is képes lefedni, gyors és egységes hálózati elosztást biztosít a teljes területre. Minden csomópont automatikusan csatlakozik egymáshoz, a MU-MIMO alkalmazásnak köszönhetően pedig egyidejűleg több eszköz csatlakozása is biztosított. Mellesleg ne feledkezünk meg a gyártó által megtervezett designról sem, hiszen funkciója mellett akár dekorációs elemként is szolgálhat lakásunkban.

Beüzemelésüket tekintve igen egyszerű, a mobilunkra töltött applikáció segítségével történik.

Elérhetőségeink


IT Market Kft.

Személyes csomagátvételi pont: MG Records lemezbolt

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 31.

Nyitvatartás: H-P 11 - 19 óráig
                       Szo 10 - 14 óráig

Székhely: 1044 Budapest, Megyeri út 53.

Telephely: 1047 Budapest, Károlyi István utca 10.

Adószám: 14474606-2-41

Cégjegyzék szám: 01-09-989782

Telefonos ügyfélszolgálatunk hétköznap 9-17 óra között elérhető
 
+36 70 625 3985
 
info@iway.hu


 
 


 

Cofidis áruhitel