Általános szerződési feltételek

A megrendelések feladása az IT Market Kft. webshopjában, kizárólag elektronikus úton, a www.iway.hu webcímen keresztül, regisztrációt követően lehetséges. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

A webshopban minden olyan személy vásárolhat, aki megfelelően kitölti a regisztrációs űrlapot és elfogadja jelen üzletszabályzatunkat.

A webshopban feltüntetett árak forintban értendőek, az ÁFA-t tartalmazzák és kizárólag a Magyar Köztársaság területén érvényesek.

Az IT Market Kft. minden tőle telhetőt megtesz, hogy a weblapon megjelenő információk a valóságnak megfeleljenek, azonban esetlegesen technikai, adatrögzítési hibák előfordulhatnak. Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy az ilyen technikai, adatrögzítési hibák esetén az IT Market Kft. ajánlati kötöttsége nem áll fenn. Ennek megfelelően, amennyiben technikai hiba miatt téves ár jelenik meg az áruházban, az áru elküldése előtt egyeztetés végett telefonon (vagy e-mail-ben) megkeressük Önt. Ennek hiányában az ilyen megrendeléseket nem tekintjük érvényesnek és az ebből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

A feltüntetett vételár nem minősül szerződéskötésre irányuló közvetlen ajánlattételnek, a változás jogát fenntartjuk. Az IT Market Kft. jogosult a megrendelés 2 munkanapon belüli visszautasítására ill. törlésére (automatikus visszaigazolás ellenére is).

A webshopban feltüntetett adatok helyességéért, és az esetleges elírásokból eredő károkért az IT Market Kft. nem vállal felelősséget. A hibák, elírások, kihagyások előzetes figyelmeztetés nélküli kijavításának jogát fenntartjuk!

Ha a feltüntetett adatok nem nyújtanak elegendő információt a termékről, vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatban bármilyen kérdése, észrevétele van, kérjük érdeklődjön, illetve jelezze azt a "Kapcsolat" menüpont alatti elérhetőségeink bármelyikén.

Az weboldalon található valamennyi tartalom, információ, leírás, fotó stb. az IT Market Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. Az oldal design elemei az IT Market Kft. szerzői jogvédelme alatt állnak.

A jelen nyilatkozatban nem szabályozott kérdésekre a hatályos jogszabályi előírások rendelkezései az irányadóak.

Böngészés, regisztráció és megrendelés

Böngészés

A webshopban lehetősége van rendelés feladása nélkül is tájékozódni termékeinkről. Ilyen esetekben személyes adatainak megadására sincs szükség.

Regisztráció

A kiválasztott termék megrendelésének előfeltétele a sikeres regisztráció. Ehhez nem kell mást tennie, mint a Regisztráció menüpontra kattintva kitölteni a szükséges adatokat. A regisztráció sikerességéről és felhasználói jelszaváról e-mailben tájékoztatjuk. Regisztrációjával hozzájárul adatai IT Market Kft. általi nyilvántartásba vételéhez és kezeléséhez az „Adatvédelmi tájékoztató” menüpontban meghatározottak szerint.

Megrendelés

A kiválasztott termékeket a "Kosárba" gomb megnyomásával helyezheti el kosarában. Amennyiben ezt előtte nem tette meg, a vásárlás folytatásához be kell jelentkeznie. Csak így tudja a fizetési és átvételi módot kiválasztani, illetve a rendelését feladni. Megrendelésének megérkezéséről – annak főbb adataival – e-mailben automatikus visszaigazolást küldünk. Amennyiben a visszaigazolás 48 órán belül nem érkezik meg, Ön mentesül az ajánlati kötöttsége alól. Előfordulhat, hogy az automatikus visszaigazolás megérkezik ugyan, de a megrendelt termék időközben a raktárkészletből elfogyott és annak beszerzésére lehetőség nincs. Ha a termék nem áll rendelkezésre, erről haladéktalanul tájékoztatjuk Önt telefonon vagy e-mail-ben.

Tájékoztatjuk, hogy megrendelése elküldésével az IT Market Kft. általános szerződési feltételeit is elfogadta. A megrendelés IT Market Kft. általi elfogadása – melyről értesítést küldünk - interneten, magyar nyelven kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül. Megrendelése tartalma archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, regisztrációja törléséig visszakereshető.

Kérjük, hogy adatai megadásánál fokozottan figyeljen azok helyességére, megrendelésének megfelelő teljesítése érdekében! Amennyiben a megrendeléshez szükséges adatait hibásan adta meg vagy azokban a regisztrációt követően változás történt, úgy azt megrendelésének elküldése előtt feltétlenül javítsa, módosítsa!

A hiba kijavításának, vagy a megváltozott adat módosításának elmulasztásából fakadó károkért felelősséget nem vállalunk.

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét arra, hogy a termék megvásárlásáról a megrendelésben megadott adatok szerinti tartalommal állítjuk ki a számlát, melynek módosítására a termék kiszállítását követően nincs lehetőség! 

Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén az IT Market Kft.-t kártérítési kötelezettség nem terheli.

Szállítási mód és áruátvétel

A weboldalunkon keresztül leadott rendeléseket csak futárszolgálattal tudjuk küldeni ügyfeleinknek, személyes átvételre nincs lehetőség.

Házhozszállítás futárszolgálattal

Házhozszállításnál leghamarabb a rendelést követő 2. napon veheti át a megrendelt termékeket az Ön által megadott címen. A csomag feladásáról e-mailben értesítjük. Megrendelését a GLS vagy ExpressOne Futárszolgálattal juttatjuk el Önhöz, mely a csomag feladását követő munkanapon 8 – 17 óra között szállítja ki Önnek, a megrendeléskor megadott címre, előzetes egyeztetés nélkül. Így felhívjuk szíves figyelmét, hogy olyan szállítási címet adjon meg, ahol a napközbeni csomagátvétel megoldott. Továbbá – amennyiben ez lehetséges – adjon meg telefonszámot, amelyen felvehetik Önnel a kapcsolatot, ha a kézbesítés során bármilyen probléma adódna.

Futárszolgálattal történő kiszállítás esetén a díjak az alábbi feltételek szerint alakulnak:

0-300.000 Ft között - 0-5 kg:

1490 Ft

0-300.000 Ft között - 5,1-20 kg:

2090 Ft

0-300.000 Ft között - 20 kg felett:

2090 Ft + 250 Ft/5kg

300.000 Ft felett:

INGYENES

A táblázatban szereplő árak bruttó árak, tartalmazzák az ÁFA-t és a csomagolási költséget. A szállítás díja a vásárlót terheli.

Kérjük, hogy a csomagot az átvételekor minden esetben vizsgálja meg! Amennyiben az sérült vagy nyitott az áruátvétel elutasítható. Ha megtagadja az átvételt, a futártól kérje jegyzőkönyv felvételét és értesítse ügyfélszolgálatunkat! Ha a fentiek ellenére mégis az átvétel mellett dönt, úgy ebben az esetben is kérje jegyzőkönyv felvételét, amelynek másolatát kérjük, juttassa el ügyfélszolgálatunkra.

Az áru átvételét követően kizárólag gyártási hibából származó reklamációt áll módunkban elfogadni.

Fizetési módok

Az áru kiszállításakor fizethet utánvéttel, amit a futárcég alkalmazottjával rendezhet számla ellenében, készpénzzel vagy bankkártyával, illetve fizethet előutalással is a következő bankszámlaszámra:

IT Market Kft.

MKB Bank Zrt.: 10300002-10627944-00014909

Utalvánnyal történő fizetésre nincs lehetőség!

Adatvédelem

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a szerződés teljesítése és feltételeinek későbbi bizonyítása céljából adatit tároljuk, azt harmadik félnek át nem adjuk. Kivéve: a megrendelések teljesítéséhez szükséges alvállalkozók (pl. kiszállítás) igénybevétele. Az alvállalkozók azonban az átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, továbbadni.

A regisztrációs űrlap elküldésével a felhasználó kifejezetten hozzájárul adatai IT Market Kft. általi nyilvántartásba vételéhez és kezeléséhez a törvényi előírások betartása mellett. Tekintettel arra, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulását önként és határozott időre adta(a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges időre), nevének, címének, e-mail címének felhasználását mindaddig folyamatosnak tekintjük, amíg Ön azok törlését írásban nem kéri. A regisztrációkor illetve a vásárláskor az adatbázisban rögzítésre, tárolásra került adatokat az IT Market Kft. saját belső felhasználására, statisztikák készítése céljából elemezheti. A felhasználó a regisztrációs űrlap kitöltésével hozzájárul, hogy az IT Market Kft. a regisztrációt követően hozzájáruló engedélyezést kérő e-mailt küldjön egy későbbi hírlevél feliratkozáshoz.

Az IT Market Kft. által gyűjtött személyes adatok kezeléséről bármikor tájékoztatást kérhet, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén hozzájáruló nyilatkozatát visszavonhatja, vagy adatai törlését, helyesbítését kérheti:

1043 Budapest, Kassai utca 50-52.

Telefonszám: 06-70-625-3985

E-mail: info@iway.hu

Az IT Market Kft., mint adatkezelő teljes mértékben eleget tesz az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben (Infotv.) foglalt előírásoknak.

Garanciális feltételek

Az általunk forgalmazott termékekre alapesetben 12 hónap garanciát biztosítunk, bizonyos termékeknél ettől a gyártó eltérhet (vállalhat rá több évet is).

Külön jótállási jeggyel nem rendelkező termékek esetében vállaljuk a törvényi vagy a gyártók által lehetővé tett garanciális időszak alatti garanciális ügyintézést. Ilyen estekben a garancia érvényesítéséhez hozza magával a hibás termék minden tartozékát, valamint az általunk kiállított számlát, vagy annak másolatát, mellyel igazolja a vásárlás tényét.

Azon esetekben, amikor az adott termék gyártója vállalja a garanciát és végzi a garanciális szervizelést, a gyártó által kiállított, hitelesített garanciajegyet mellékelünk. A garanciajegy tartalmazza a garancia idejét és a garanciális szervizek elérhetőségét.

Szoftvereknél kizárólag az adathordozókra (CD, floppy lemez) és csak abban az esetben vonatkozik cseregarancia, amennyiben azok nem olvashatók.

Adathordozóknál, az eszközön tárolt adatokra a garancia nem terjed ki, az esetleges sérülés, elvesztés, garanciális ügyintézés során elveszett adatokért felelősséget nem vállalunk. Az adatokról minden esetben készítsen biztonsági másolatot,

A termék eredeti csomagolásának megtartása a garancia érvényesítésének nem feltétele, kivéve, ha az a termék beazonosíthatóságát az igazolja.

A garanciális ügyintézésből visszaérkezett termékeket az értesítést követő 21 napig tároljuk. Az át nem vett termékekért a 21. napot követően napi 300 Ft tárolási díjat számítunk fel. A 180 napig át nem vett termékeket, illetve ahol a tárolási díj már meghaladja a termék értékét, nem tároljuk tovább. A tárolás megszűnéséről külön értesítést nem küldünk

Garanciális meghibásodás esetén törekszünk a termék javítását vagy cseréjét a hiba bejelentésétől, illetve a hibás termék ügyfélszolgálatunkra (1043 Budapest, Kassai utca 50-52.) juttatását követően 15 napon belül elvégezni.

A garancia érvényét veszti a következő esetekben:

 • Szakszerűtlen kezelés, beszerelés, telepítés okozta károk.
 • A terméken fizikai-, látható sérülés van (törés, nem gyári hibából eredő égés vagy olvadás, beázás).
 • Nem rendeltetésszerű használat.

Nem rendeltetésszerű használatnak minősül a termék gyári beállításait meghaladó teljesítményen történő használat (túlhajtás), a termék specifikációjában megadott paramétereket meghaladó mechanikai és elektromos terhelés, illetve egyéb nem a célnak való felhasználás.

 • Helytelen tárolás, elemi kár okozta meghibásodás.
 • Amennyiben a terméken szervizünkön kívül javítást, vagy módosítást végeznek (felhasználó, egyéb szakszerviz)

A garancia nem érvényes abban az esetben, ha az adott termék a felhasználó hardver- és szoftverkörnyezetében nem működik (nem kompatibilis), de az szervizünk tesztje alapján rendeltetésszerűen működik.

2.000 (kettőezer) Ft bevizsgálási díjat számítunk fel, ha a javítás során szervizünk a bejelentett hibát nem tapasztalja (a termék rendeltetésszerűen működik), vagy garanciát kizáró ok áll fenn.

Az 1.490.- Ft-os szállítási költség felszámolásra kerül, amennyiben a GLS szolgáltatásával kíván élni.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

A vásárlástól való elállás joga

A vevőnek jogában áll a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni.

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

Postacím: 1043 Budapest, Kassai utca 50-52.

E-mail: info@iway.hu

Ebből a célból felhasználhatja a honlapunkon megtalálható elállási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát is. Az elállás megérkezéséről elektronikus levélben visszaigazolást küldünk Önnek.

Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a csomagolást felbontotta!

Az elállás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.

Ön felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Ennek értékét köteles részünkre megtéríteni.

Elállási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett neve: IT Market Kft.

Székhely: 1044 Budapest, Megyeri út 53.

Telephely: 1043 Budapest, Kassai utca 50-52.

Telefonszám: 06-70-625-3985

E-mail: info@iway.hu

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék(ek) adásvételére irányuló szerződés tekintetében.

Termék(ek) megjelölése:

Megrendelés időpontja:

Termék átvétel időpontja:

A fogyasztó neve:

A fogyasztó címe:

A fogyasztó aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

Az elállási jog gyakorlása során a Ptk. által szabályozott alapelveknek (így különösen jóhiszeműség, rendeltetésszerű joggyakorlás) érvényesülniük kell. Ezen joggyakorlás a megrendelő részéről nem vezethet a joggal való visszaéléshez (Polgári törvénykönyv 5. §).

Felelősség korlátozás:

Az IT Market Kft. internetes áruházán keresztül történő vásárlás esetén feltételezi a vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátjainak ismeretét és elfogadását. Így a vevő köteles számítógépének biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről gondoskodni.

Az IT Market Kft. előzetes bejelentés és indoklás nélkül módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait. Minden módosítás a megjelenés időpontjában lép életbe.

Az IT Market Kft. nem vonható felelőségre semmilyen külső vagy közvetlen hibáért, kárért. (pl: üzemzavarból, információtovábbítási késedelemből adódó, vírusok okozta, vonal, vagy rendszerhibából adódó kár)

Szerzői jogvédelem:

A www.iway.hu domain név kizárólagos tulajdonosa az IT Market Kft.

A www.iway.hu weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. A megjelenített tartalom részét vagy egészét saját, személyes használattól eltérő célra kizárólag a jogosult IT Market Kft. előzetes írásbeli engedélye alapján lehet bármilyen formában felhasználni.

Az oldalon található képek csak illusztrációk, nem minden esetben fedik a valóságot.

Az eladó adatai:

 • Cégnév: IT Market Kft.
 • Ügyfélszolgálat: 1043 Budapest, Kassai utca 50-52.
 • Székhely: 1044 Budapest, Megyeri út 53.
 • Telephely: 1043 Budapest, Kassai utca 50-52.
 • Adószám: 14474606-2-41
 • Cégjegyzék szám: 01-09-989782
 • Telefonszám: 06-70-625-3985
 • E-mail: info@iway.hu

Cégünket a Budapest Főváros IV. ker Önkormányzat az alábbi számmal vette nyílvántartásba : 7308/2019

A tárhelyet biztosító tárhelyszolgáltató adatairól itt tájékozódhat: www.iway.hu/tarhely

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Az adatok kezelésével összefüggésben az IT Market Kft. (Szolgáltató) ezúton tájékoztatja a honlapon regisztrálni kívánó, illetve már regisztrált látogatóit a honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Fogalmak

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása, vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang-, vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja

Személyes adat: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személlyel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára jellemző ismeret-, valamint az adatokból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon elvégzik.

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez.

Az adatkezelő megnevezése: IT Market Korlátolt Felelősségű Társaság

Az adatkezelő elérhetősége: a www.iway.hu információ oldalán megadottak alapján.

Az adatkezelő nyilvántartásba vételi azonosítója: Tekintettel arra, hogy az adatkezelés az adatkezelővel ügyfélkapcsolatban álló felhasználókra vonatkozik, így az Infotv. 65. § (3) bek. a) pontja alapján az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vétele nem szükséges.

Az adatkezelés meghatározása

Az adatkezelés, így a honlapon regisztráló Felhasználókra vonatkozó azonosító és szállítási, számlázási adatok rögzítése, a honlapon elérhető szolgáltatások üzemeltetéséhez, a kapcsolattartáshoz és tájékoztatáshoz szükséges mértékben történik.

Az adatkezelés jogalapja

A Szolgáltató általi adatkezelésekre az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a regisztráló Felhasználók hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.) alapján kerül sor. A hozzájárulást a Felhasználó a honlap (és a szolgáltatás) használatával, valamint a regisztrációval adja meg.

Kezelt adatok

Az adatkezelő a regisztráció és a honlapon történő vásárlás során rendelkezésre bocsátott adatokat kezeli. A regisztráció során a Felhasználónak kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat: vezeték- és keresztnév, postacím, telefonszám, e-mail cím, felhasználónév. Felhasználó ezen túl nem kötelező jelleggel további adatokat is megadhat. 

Az adatkezelés célja

A regisztráció során kötelezően megadandó személyes adatok kezelésének célja a honlap látogatóinak a honlapon keresztül elérhető szolgáltatások igénybevételéhez szükséges azonosítása, a Felhasználókkal történő szerződéskötés és a kiszállítás lehetővé tétele, a szolgáltatások nyújtásának, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, számlázás. Az adatkezelés a fenti célokból is kizárólag a törvényben meghatározott módon, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig és kizárólag azzal a személyes adattal történik, amely a fenti célok megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges, és a cél elérésére alkalmas.

Adatkezelés időtartama

A regisztráció során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a konkrét adat törléséig tart. Szolgáltató a számlázásból eredő adatok kezelését a vonatkozó jogszabályok, adótörvények alapján, különösen az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben foglaltaknak megfelelő ideig kezeli. A regisztráció törlésére az Üzletszabályzatban rögzített esetben és módon kerülhet sor.

Adattovábbítás, adatfeldolgozás

A Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor. Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében a Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe. Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése körében a Szolgáltató adatfeldolgozókat vesz igénybe, akik a szerver üzemeltetésének technikai műveleteit végzik.

Adatbiztonság

Az adatkezelő minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa a Felhasználók által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során. Az adatkezelő a megadott személyes adatokat a Magyar Köztársaság területén, a rendszer üzemeltetését végző adatfeldolgozóknál telepített, 24 órás őrzéssel védett, dedikált szerveren tárolja.

A Felhasználók jogai és jogérvényesítési lehetőségei

A honlap Felhasználója bármikor jogosult tájékoztatást kérni az adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja, vagy törölheti adatait a honlapon keresztül elérhető adminisztrációs felületen keresztül. Az adatkezelő a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást. Az érintett a jogait a honlapon megadott kapcsolat-felvételi címeken, különösen a info@iway.hu email-címen gyakorolhatja. A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat a megadott címen. A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy – a kötelező adatkezelés kivételével – azok törlését vagy tárolását kérni. Az adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatóak. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, kérheti továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét.

Szolgáltató a Felhasználó által megadott adatok helyességét nem ellenőrzi. Amennyiben a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során harmadik fél adatait adta meg, vagy a honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató e károkért nem felel, továbbá jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

Elektronikus levélcímek felhasználása

A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásának jogszerűségére, így azokat nem használja fel, csak a regisztrációval és a megrendeléssel kapcsolatos igazolásokat továbbítja ide, valamint ingyenes hírlevelet küld azok számára, akik erre feliratkoztak. A hírlevélre történő feliratkozás bármikor lemondható.

Az adatvédelmi nyilatkozat módosításának lehetősége

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatvédelmi nyilatkozatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a hatályos módosított adatvédelmi nyilatkozatot.

^